20 de Novembre de 2024 a les 16:47
L’Ajuntament organitza un "showcooking" amb receptes de cuina de reaprofitament per a aquest dissabte 23 de novembre.
Malgrat de Mar s’uneix un any més a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Aquest any la setmana té l’eslògan "Malbaratar aliments és de mal gust", i és per aquest motiu que l’Ajuntament organitza un "showcooking" amb receptes de cuina de reaprofitament per a aquest dissabte 23 de novembre.
L’activitat començarà a les 11:30 h a les Peixateries Velles, on Marc Freixas i Diana Bosch prepararan crema de coliflor, botifarra negra i pipes de carabassa, pastís de salmó amb salsa tàrtara; amanida de carabassa al forn, ceba en vinagre, shirasa i verd; caneló d'albergínia, verat en escabetx i pesto, i platillo de porc, bolets de temporada i castanyes. El ‘showcooking’ també comptarà amb una demostració per part dels dos cuiners.
Per la seva part, els alumnes de 2n de Primària de tots els centres educatius de Malgrat de Mar començaran l’activitat Consum responsable. Residu 0. que es farà a la Capella de l'Antic Hospital durant aquests dijous i divendres.
La Setmana de Prevenció de Residus
La Setmana Europea de la Prevenció de Residus és una iniciativa que consisteix a realitzar accions de sensibilització sobre la prevenció de residus durant una mateixa setmana arreu d’Europa.
Aquesta setmana té com a objectiu donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus estats membres en aquesta matèria; fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa; fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus; i fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).
La d’enguany es tracta de la 16a edició d’aquesta iniciativa, i es commemora des del passat 16 de novembre i fins al 24 de novembre.