Resuming podcast

3 de Desembre de 2024 a les 12:00

Les pastisseries de Malgrat ja estan llestes per a encarar les festes de Nadal

Compartir

Enguany tenen diferents novetats, com cada any, però la Pastisseria Vives no podrà oferir torrons i polvorons com cada any, tal com diu Àlex Turró, s’han vist obligats a fer ‘uns Nadals alternatius’.

Tot i que sol ser tradició començar a decorar de Nadal pel pont del 6 i 8 de desembre, que a Malgrat coincideix amb la festa major de Sant Nicolau, ja fa uns dies que les pastisseries malgratenques preparen els torrons, polvorons i els enginyosos dolços que solen realitzar per aquestes dates, tots amb temàtica nadalenca. Des de fa unes setmanes que les pastisseries ja tenen l’oferta de dolços de Nadal disponible, per tant, és evident que ells comencen a preparar aquesta festivitat molt abans del què se solen posar les decoracions a casa. 

Àlex Turró, de la Pastisseria Vives, comenta que ells comencen a pensar i preparar la temporada just després de la castanyada, a principis de novembre, i, per la seva part, Arnau Fusté, de la Pastisseria Fusté, començaran a vendre els torrons aquesta setmana, però sí que esmenta que els troncs els preparen ‘més de cara a nadal, ja que és un producte fresc i, per tant, com més proper a Nadal el preparem, millor’.

Ambdues pastisseries tenen novetats per aquest any, algunes més positives que altres. Turró explica que aquest any es veuen obligats a fer ‘uns Nadals alternatius’, ja que, a causa d’una lesió, ‘després de quasi cent anys de continuïtat’, aquest any no faran ni torrons ni polvorons. El pastisser recalca que tindran productes de Nadal com les neules, capses de bombons nadalenques, uns trineus de xocolata, entre d’altres.

En el cas de la Pastisseria Fusté, preparen els torrons com cada any, i han preparat uns arbres de xocolata, novetat d’enguany, que té dues versions: de xocolata amb llet i avellana o de xocolata negra amb festucs. Fusté també afegeix que està preparant i fent proves per a oferir més novetats, però que aquestes només sortiran en el cas que les proves surtin bé.

Respecte a la rebuda que tenen tant els productes de tota la vida com les novetats que les pastisseries enginyen per Nadal, Àlex Turró agraeix tant la rebuda com la fidelitat dels seus clients, ‘pràcticament tots malgratencs’, i aprofita també per disculpar-se amb els malgratencs, reiterant que ell ja està bé, que no pot treballar perquè no pot estar moltes hores dret, però que ja s’està recuperant. 

Per la seva part, Arnau Fusté també es mostra agraït amb la rebuda que tenen els seus productes, esmentant que estan molt contents perquè ‘cada any va a més’. 

Enguany els malgratencs només compten amb una pastisseria amb torrons fets per ells aquí al poble, tot i que a la Jijonenca tenen torrons casolans que aquest any els arriben al límit per què venen de València. En el cas del Forn A. Garriga de Malgrat, estarà tancat per la temporada de Nadal com ja és habitual, per a tornar amb força al gener.