16 de Maig de 2024 a les 15:28
La celiaquia és l'afecció crònica intestinal més freqüent en el món occidental, i és per això que la Regidoria de Promoció de la Salut organitza la primera jornada 'Gluten free' pel dia 31 de maig, amb l'objectiu de fer visible aquesta malaltia.
La jornada 'Gluten free' es farà de sis de la tarda a les deu de la nit del 31 de maig, a les Peixateries Velles, on, l'Associació de Celíacs de l'Alt Maresme-Selva Marítima oferirà informació detallada sobre la malaltia i com combatre-la amb una alimentació adequada. També es podrà gaudir d'una degustació de productes sense gluten a càrrec de diferents empreses especialitzades.
Amb aquesta jornada es vol acompanyar i informar els malalts que la pateixen i també a les famílies, així com altres agents implicats com són la restauració, l'educació i l'esport, entre d'altres.
Aquesta malaltia consisteix en una reacció a la ingesta del gluten, una proteïna que es pot trobar en aliments com el blat, el sègol, l'ordi o la civada. El consum d'aquesta proteïna provoca en les persones afectades una lesió intestinal que afecta la seva capacitat d'absorbir els nutrients. Encara no es coneix la causa d'aquesta malaltia, que pot aparèixer en qualsevol moment de la vida, des de la lactància fins a l'adultesa avançada, tot i que se sap que les persones amb familiars que pateixen celiaquia estan en més risc de presentar la malaltia.