29 de Novembre de 2023 a les 16:48
Es defineix com el pastisser de la cafeteria Núria, però la seva figura també destaca a escala nacional i mundial: el 2012 van guanyar la copa de gelateria d'Espanya, campionat on ara en Jaume Turró n'és jurat, i el 2018 el seu llibre professional "30 gelats imprescindibles" es va proclamar com a millor llibre de gelateria del món.
En Jaume ens explica com i quan es va fundar el Núria de Malgrat, un local que es va fundar el 1992 i que al llarg dels anys s'ha convertit en un referent de Malgrat, qui no coneix la cafeteria Núria?
Preguntem pels "secrets" del Núria, i realment no en trobem massa més del que ja podíem sospitar: fer un producte franc, utilitzant les maduixes del Maresme collides per un dels cunyats d'en Jaume, i buscar oferir sempre els productes que a ells els agraden, buscant la qualitat per davant de la innovació. En paraules d'en Jaume: "Sempre busques utilitzar productes de qualitat i servir-los amb honradesa, centrant-nos en la qualitat dels clàssics, fugint dels gustos estrambòtics de la pastisseria de luxe".
Al Núria, quan volen introduir una novetat, busquen la màxima qualitat possible: busquen el millor referent, la millor escola o el millor mestre que els pugui ajudar a crear un producte bo i honest.
Aquesta manera de fer honesta i buscant la qualitat, els ha portat a tenir l'oportunitat d'anar a fires on, al conèixer gent important del gremi, van entrar en contacte amb la possibilitat de presentar-se la copa de gelateria d'Espanya, on el primer cop que s'hi van presentar, van quedar segons, però el següent any ja van proclamar-se campions de gelateria d'Espanya. La projecció guanyada també va fer que comencessin a publicar articles a la revista "Arte Heladero", fet que els va donar l'oportunitat d'escriure un llibre professional de gelats anomenat "30 gelats imprescindibles", amb el qual el 2018 van guanyar el premi al millor llibre professional de gelateria del món. Actualment, en Jaume participa com a jurat al campionat de gelateria d'Espanya, on va començar a competir.