16 de Maig de 2025 a les 15:38
Els increments més notables es donen en la valoració de la neteja dels centres i a l’atenció rebuda al taulell.
Els resultats de l’últim Pla d’enquestes de percepció, experiència i satisfacció d’usuaris (PLAENSA) del 2024 mostren una millora en el nivell de satisfacció de la ciutadania de l’ABS Malgrat-Palafolls. L'Àrea Bàsica de Salut (ABS) Malgrat - Palafolls està formada pel Centre d'Assistència Primària (CAP) Dr. Josep Torner i Fors i el Consultori Local de Palafolls. L'Àrea Bàsica de Salut ha obtingut 5 indicadors que superen els resultats de Catalunya, quatre d’ells per damunt del 90%. Entre els increments més notables es donen en la valoració de la neteja dels centres i l’atenció rebuda al taulell.
Per la seva banda, les àrees bàsiques de salut (ABS) de Calella i Lloret-Tossa superen la mitjana de Catalunya en diversos indicadors i aconsegueixen recuperar o fins i tot millorar els resultats prepandèmics. Es destaquen especialment els àmbits del tracte i dels professionals, així com la claredat de la informació rebuda i la sensació de confiança expressada pels usuaris.
El PLAENSA també ha avaluat l’atenció especialitzada ambulatòria dels Hospitals de Calella i Blanes. En comparació amb l’any anterior, l’Hospital de Blanes ha millorat en 12 dels indicadors avaluats i 7 d’aquests superen la mitjana global de Catalunya. L’equip d’amissions d’aquest hospital ha obtingut la millor puntuació de tot el sistema sanitari català en aquest àmbit, amb un 97,9%. Els punts més valorats pels usuaris han estat l’excel·lència en el tracte, l’eficiència i la capacitat de resolució de l’equip.
L’Hospital de Calella també ha registrat una millora en 11 indicadors respecte a l’any anterior. Els usuaris continuen valorant de manera molt positiva el tracte personal que reben durant la seva estada al centre, l’escolta activa dels professionals i la sensació d’estar en bones mans, així com la qualitat de la informació proporcionada durant el procés assistencial.
El Pla d’enquestes de satisfacció (PLAENSA) és un projecte de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva que va començar l’any 2001 per avaluar la qualitat del servei i el grau de satisfacció dels usuaris amb els diferents serveis sanitaris públics, amb l’objectiu d’aconseguir una informació que resulta molt valuosa per dissenyar i implementar estratègies de millora de la qualitat en aquests serveis.