25 de Gener de 2024 a les 16:52
Aquest pròxim divendres 2 de febrer, a les 18:30 h, la Biblioteca La Cooperativa acollirà la xerrada "Perill i mites d'algunes dietes per a perdre pes", que es fa des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva en el marc del programa per a la promoció d'una alimentació saludable i la prevenció i abordatge de malalties a l'atenció primària i secundària.
La xerrada pretén desmitificar els dubtes que hi ha entorn l'alimentació, i des de la Corporació de Salut han escollit aquestes dates perquè és precisament quan és habitual marcar-se objectius o propòsits enfocats al pes i la cura d'un mateix, i amb aquesta xerrada es pretén resoldre dubte i informar a la gent perquè puguin prendre decisions el més prudent i saludables possibles.
Laura Lorca, la professional encarregada de la xerrada, ens explica que perquè una dieta ens funcioni, hauríem de treure'n un aprenentatge que et donés eines per a mantenir l'objectiu aconseguit o la dieta en si a llarg termini. Recalca que és molt important no passar gana, i recorda que el pes que veiem a la bàscula no només depèn del greix, sinó que també depèn de la massa muscular i de l'aigua, dues coses que no hauríem de perdre, ja que si el pes perdut és d'aigua o de massa muscular, el cos les recuperarà quan tornem a menjar amb normalitat, sense tantes restriccions.
Un dels marcadors que esmenta la Laura és que si ens estem aprimant, però quan els amics o familiars ho noten, ens pregunten si ens trobem bé perquè fem mala cara, és que alguna cosa no estem fent bé.
Una de les coses que es parlaran a la xerrada és també buscar el perquè volem canviar els nostres hàbits d'alimentació: per perdre pes o per menjar més sa? La Laura ens confirma que al menjar més sa, el cos ja trobarà un equilibri tant amb el pes com amb la massa muscular, el greix o l'aigua. En el cas de trobar el motiu darrere d'aquesta necessitat, aquest ens servirà de motor i motivació per a assolir els objectius marcats amb més facilitat, i també a ser una mica més realista.
Abans d'acabar l'entrevista, la Laura aconsella que si creiem que per a seguir una dieta o per a crear-la, necessitem ajuda, que sempre contactem amb un professional sanitari que ens pugui guiar, i recorda que no hauríem de passar gana i que la dieta escollida hauria de ser un canvi realista que es pugui mantenir a llarg termini, adaptada a les necessitats de cada persona.