Resuming podcast

14 de Maig de 2021 a les 7:51

Llum verda al primer pla local de prevenció i atenció a l'absentisme escolar, que es posarà en marxa el proper curs

Compartir

El document regirà les actuacions en matèria d'absentisme escolar al municipi a partir del curs 2021-2022. El pla s'ha aprovat en el transcurs del ple d'aquest dijous amb el suport de tots els grups polítics municipals

Malgrat de Mar ja disposava d'un protocol d'absentisme escolar, que es va aprovar l'any 2010. Ara el pla local de prevenció i atenció a l'absentisme escolar ha de servir per fer un pas més i, tal i com detalla Jofre Serret, tinent d'alcalde d'Acció Social, "complementar i actualitzar els criteris d'actuació conjunts i promocionar-ne de nous per avançar en donar respostes coordinades i integrals en aquest problema a nivell local".

L'elaboració del pla local de prevenció i atenció a l'absentisme escolar s'ha dut a terme en el marc d'una comissió de treball que ha comptat amb professionals de l'Educació, Benestar Social, Salut i Seguretat Ciutadana. "Són quatre agents que poden ajudar a vehicular aquesta prevenció i atenció a l'absentisme", ha assegurat Serret.

El document també inclou línes d'intervenció davant de problemàtiques que, segons el tinent d'alcalde, "encara no són existents, però que es podrien propiciar". La intenció és que el pla "pugui continuar vigent per molt temps".

El pla local de prevenció i atenció a l'absentisme escolar ha comptat amb el suport de tots els grups municipals. Carme Ponsa, portaveu de Junts per Malgrat, ha agraït la tasca que han dut a terme agents socials i comunitat educativa, i regidors i regidores de l'antic mandat.

Des d'ERC també s'ha valorat positivament l'elaboració del document. La regidora republicana Ester Martínez ha animat a seguir el pla. Martínez també ha recordat a pares i mares que tenen "la responsabilitat i l'obligació de l'escolarització dels seus fills".

Altres punts destacats

En el transcurs del ple municipal d'aquest dijous també s'han aprovat per unanimitat els estatuts que regulen els objectius i el funcionament de l'Associació Espai Agrari de la Baixa Tordera. L'entitat, en la qual també en prendran part Blanes, Palafolls, Tordera i Santa Susanna, neix amb la intenció de dinamitzar l'economia del sector agrari de la zona i integrar-ne els aspectes paisatgístics i culturals.

La sessió d'aquest maig ha servit, a més, per aprovar de manera inicial la creació del Consell sectorial de Cultura de Malgrat de Mar i les seves normes de funcionament. Aquesta proposta ha tirat endavant amb els vots favorables de PSC i Junts per Catalunya - Malgrat Ens Mou, al govern, i de Junts per Malgrat i ERC, a l'oposició. La CUP s'ha abstingut en aquest punt.

Pel què fa a les dues mocions que s'havien inclòs a l'ordre del dia, les dues d'ERC, només s'ha aprovat la que feia referència a la protecció i recuperació dels camins de titularitat municipal. La proposta ha rebut el suport de tots els grups muncipals. La segona moció, en canvi, que demanava promoure la declaració d'àrea amb mercat d'habitatge tens a Malgrat ha estat desestimada. En aquest cas, PSC i Junts per Catalunya - Malgrat Ens Mou, l'han votada en contra, i Junts per Malgrat, ERC i la CUP, a favor.

Canvis en l'organigrama polític

Per altra part, l'alcalde Joan Mercader ha explicat que s'ha decidit fer canvis en l'organigrama polític per donar compliment al Pla d'Actuació de Mandat. En aquest sentit, s'ha creat l'Àrea de Formació, Ocupació i Empresa, amb la regidora socialista Cinzia Valbonesi al capdavant. Per altra part, la regidoria d'Habitatge s'inclou a l'Àrea de Qualitat de Vida i la d'Esports, a Benestar Social. El regidor socialista Ludwig Hasko serà ara el cap de l'Àrea de Benestar Social, i Isabel Ortiz, també del PSC, passa a ser regidora de Serveis Informàtics. El socialista Sergi Cardona serà ara regidor de Recursos Humans.

 

◉ Recupera l'àudio del ple municipal de maig