Resuming podcast

15 de Març de 2023 a les 9:07

El negoci malgratenc Doryoku rep la certificació KILOMETROCERO SLOWFOOD®

Compartir

Es tracta d'un segell independent de qualitat, proximitat i sostenibilitat, i compromís amb els ojectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides. L'empresari Iban González, xef de l'establiment dedicat al sushi, també ha rebut la certificació d'embaixador KILOMETROCERO SLOWFOOD®

El segell KILOMETROCERO SLOWFOOD® persegueix l'objectiu de potenciar el consum de productes elaborats a Espanya i s'atorga en funció d'uns indicadors de qualitat, sostenibilitat i seguretat a l'oferta de productes de temporada i proximitat que respecten el medi ambient. El comitè tècnic de la Red Española de la Alimentación Responsable també concedeix el reconeixement 'Embaixador KILOMETROCERO SLOWFOOD®. En aquest cas, el segell té com a objectiu destacar els empresaris que aposten per una estratègia orientada a afavorir el consum local i de temporada, la gastronomia de proximitat i el turisme responsable, i que promouen la reducció de les petjades de carboni i hídriques en els seus processos de producció.

L'establiment malgratenc Doryoku, dedicat al sushi, i el seu xef, Iban González, han estat els primers en rebre aquestes certificacions a Malgrat de Mar. González assegura que porta "dotze anys lluitant per la proximitat". "Per mi és un èxit en la meva carrera", diu el xef que assegura que compra al municipi els productes amb què elabora el sushi. 

Doryoku va obrir portes a Malgrat de Mar ara fa tot just un any al carrer Desclapers. González ha detallat que ven "sushi de molt alta qualitat" i que té una carta amb una quarantena de referències. Més enllà d'aquestes certificacions, González també participa en concursos i, per exemple, ha guanyat els premis a la tercera millor tapa de Navarra i a la millor tapa de Bilbao, i ha estat subcampió de tapes d'Espanya, entre d'altres. El xef de Doryoku té en ment organtizar un concurs de tapes a Malgrat de Mar. González també vol buscar "el millor avi cuiner o àvia cuinera de Malgrat".