Resuming podcast

12 de Febrer de 2024 a les 14:31

Carme Ruscalleda farà una conferència sobre el menjar que s'ofereix a les persones amb problemes de deglució

Compartir

La conferència servirà per a posar de manifest la qualitat del menjar que s'ofereix a les persones què, a causa de l'edat o de malalties, la seva dieta es basa en 'tristos purés'. D'aquesta manera, també es pretén reivindicar la importància que té el menjar en el benestar i felicitat de les persones amb problemes per a la deglució.

Carme Ruscalleda aportarà els seus coneixements com a xef per a tractar les textures dels aliments, i, així, dotar de diferents opcions per a l'alimentació de les persones amb malalties que li dificulten la deglució dels aliments, com, per exemple la disfàgia o una demència que no els permet menjar amb normalitat.

La conferència, que porta per títol "El menjar nodreix, entona i cura!", anirà destinada tant a professionals de la salut com a cuidadors o responsables de persones, a causa de una malaltia o demència, tenen problemes per a empassar i han vist la seva alimentació reduïda a purés. La xerrada també servirà per parlar del valor que té el menjar per a la nostra cultura i de la riquesa i la varietat que representa l'herència culinària catalana.

"Som molt creients del producte de proximitat i no hi ha altra persona més reconeguda i pròxima com és la Carme, de seguida li vam proposar i de seguida ens va dir que sí" admet el Dr. Jordi Valls. El doctor també afegeix que la Carme "col·labora i ha col·laborat amb tota la tasca que estem fent a l'Hospital de Mataró amb els temes de disfàgia, per tant, és un tema que no li és desconegut".

La conferència és gratuïta, i es farà el pròxim 13 de febrer de 18 h a 19 h a l'Auditori de Can Saleta de Calella. Les persones interessades a assistir a la conferència es poden inscriure a través d'aquest enllaç.