Resuming podcast

25 de Març de 2025 a les 17:00

Arnau Fusté: ‘entre els tres participants va ser qüestió de dècimes, els ho vam posar molt difícil al jurat’

Compartir

Arnau Fusté, de la pastisseria Fusté, va participar el passat 5 de març en la preselecció que organitza Ibèria per a decidir el pastisser que representarà Espanya i Portugal als World Chocolate Masters.

La preselecció organitzada per Ibèria en la qual es decideix el pastisser que representarà Espanya i Portugal als World Chocolate Masters va tenir lloc el passat 5 de març a la Chocolate Academy de Cacao Barry, ubicada a Vic. Arnau Fusté expressa que, tot i no guanyar, estan molt contents, ja que el seu objectiu era que ‘sortís tot bé’ i, a més d’assolir-ho, afegeix que va rebre molts elogis de tot el jurat. De fet, Fusté comenta que els hi van posar difícil al jurat, perquè la desició del guanyador ‘va ser qüestió de dècimes’.

Les proves que va haver de realitzar en aquesta preselecció consistien a fer unes postres per a compartir entre sis persones, crear un bombó ‘de fantasia’, fer una figura de xocolata que estigués dins d’una capsa i, per acabar, cuinar unes postres amb productes frescos.

Arnau narra que la línia i el concepte de les seves proves estava relacionada amb el Maresme: va fer un joc de paraules amb el títol del concurs, 'PLAY', on van afegir una 'A' per a fer la paraula ‘playa’. El pastisser va començar creant unes postres que recordés al joc ‘tres en ratlla’, joc al qual ell jugava a la platja ‘agafant pedres, pals, o el que fos’. Per a la següent prova, Fusté va recordar quan jugava a ser un pirata a la platja i va crear un tresor de maduixes del Maresme, albercoc i pinyó, i afegeix que amb el pinyó pretenia ‘fer referència a la zona de Pins, que per exemple tenim aquí a Malgrat, a Pineda i a aquests pobles del voltant’. Per la prova de la figura artística dins una capsa, prova que va guanyar, es va inspirar en els gossos i en com gaudeixen ells del dia a la platja, i, per acabar, un castell de sorra que s’havia de destruir, fet amb maduixes de Sant Cebrià.

Tot i ser el primer concurs d’aquestes dimensions al que es presentava, Arnau explica que els jutges el van veure molt tranquil i centrat en el que feia, però admet que per dins estava molt nerviós. El pastisser fa molt bona valoració del seu pas per aquesta preselecció, esmentant que ‘un concurs d’aquest nivell no és fàcil’ i que volia guanyar, però que era conscient que era poc probable perquè ‘no tenia experiència en cap concurs així, vaig anar per veure com ho desenvolupava i com anava tot’.