Resuming podcast

15 novembre de 2025 a les 9:00

Abel Garrido (La Botigueta del Pa), 2n Millor Croissant d’Espanya: “El nostre croissant requereix 72 hores de feina”

Compartir

La Botigueta del Pa de Malgrat, amb el seu mestre pastisser Abel Garrido, ha quedat subcampiona al XVIII Concurs al Millor Croissant Artesà de Mantega d’Espanya 2025, organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona. Per a Garrido, aquest reconeixement és també “un orgull per Malgrat” i per tot el Maresme, ja que és “la primera vegada que un forn de la comarca rep aquest guardó”. “Crec que és un reconeixement a la feina ben feta durant molts anys, i a poc a poc es va plasmant el resultat del treball dur i del sacrifici”, destaca el pastisser.

El secret del seu croissant, revela, està en els ingredients de primera qualitat i un procés d’elaboració de 72 hores. “Fem un preferment que li dóna un gust làctic, com de iogurt, que potencia el sabor de la mantega”, explica. A La Botigueta utilitzen mantega francesa amb denominació d’origen i farines especials que aporten textura i aroma.

El concurs, explica Garrido, es desenvolupa de manera anònima a l’Escola de Pastisseria de Barcelona. Els participants presenten dotze unitats de croissant sense identificar, que el jurat valora segons paràmetres com la forma, l’alveolat, el fullat i, sobretot, el sabor i l’aroma de la mantega fresca.

Garrido, que ja hi havia participat en edicions anteriors, assegura que aquesta vegada “el nivell va ser altíssim” i que la diferència amb el primer classificat, Toni Vera, va ser de només 20 punts. Tot i així, diu que el seu objectiu per a l’any vinent és clar: “Guanyar el concurs”.

Després del premi, la demanda s’ha disparat, fins al punt que s’han hagut de reorganitzat per poder fer més de dos mil croissants el cap de setmana sense deixar de fer altres productes com el pa ni les altres pastes. “Ens venen a felicitar, a fer-se fotos, a provar el croissant... És molt bonic veure com la gent del poble s’ho fa seu”, conclou el mestre forner.

A més del croissant clàssic de mantega, la botiga ja ofereix versions farcides —de pistatxo, cheesecake, xocolata blanca o lemon pie— que estan tenint un gran èxit entre la clientela.